Preskočiť na menu Preskočiť na obsah Preskočiť na pätičku

Exkluzívny rozhovor ministra financií pre denník Financial Times

Aktualizované dňa: 10.05.2017 06:00

Prestížny denník Financial Times uverejnil vo svojej špeciálnej prílohe venovanej problematike investičných cieľov v strednej a východnej Európe, exkluzívny rozhovor s ministrom financií SR Petrom Kažimírom s názvom Minister seeks to steer Slovakia past a ´lasagne of evil´.
 
V úvodnej časti minister financií rozoberá problém populizmu v Európskej únií, ktorý ako sám tvrdí, nájdeme ako v politike, tak aj v samotnej občianskej spoločnosti, obchode atď. Podľa jeho slov sa EÚ s týmto problémom musí vysporiadať.
 
V ďalšej časti rozhovoru minister adresoval pozornosť na automobilový priemysel, konkrétne na investíciu Jaguar Land Rover ako aj na pokračujúce investičné aktivity už etablovaných automobiliek na Slovensku. Zdôraznil dôležitosť a potenciál green cars, autonomous driving a pod.
 
Okrem iného v rozhovore zazneli témy týkajúce sa plánovaného príchodu čínskych investorov do Košíc a s tým súvisiaci potenciál pre daný región, ďalej sa hovorilo o probléme mobility pracovnej sily a v neposlednom rade o aktuálnej téme odchodu Veľkej Británie z EÚ.
 
Linky:
 
Rozhovor: https://www.ft.com/content/67489c78-07dc-11e7-ac5a-903b21361b43
Príloha: https://www.ft.com/reports/cee-investment-destinations